Hazugnak nevezte Donald Trump a volt FBI-igazgatót

Donald Trump pénteken közzétett Twitter-bejegyzésében hazugnak nevezte James Comey volt FBI-igazgatót, aki új könyvében hazugnak és etikátlannak nevezte Trumpot. A könyvől az AP amerikai hírügynökség idézett pénteken. 

"James Comey bizonyítottan egy kiszivárogtató és hazug (ember). Washingtonban gyakorlatilag mindenki azt gondolta, hogy ki kellene őt rúgni azért a szörnyű munkáért, amelyet végzett, amíg valójában ki nem rúgták. Titkos információt szivárogtatott ki, ami miatt bíróság elé kellene őt állítani. Eskü alatt hazudott a Kongresszusnak. Egy gyenge és (...) megbízhatatlan takonygombóc, aki, ahogy az idő bebizonyította, szörnyű vezetője volt az FBI-nak (Szövetségi Nyomozó Irodának). Az, ahogy a csaló Hillary Clinton ügyét kezelte, - és az azt övező események - a legrosszabb +kontármunkák+ egyikeként fog bevonulni a történelembe. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy kirúghattam James Comeyt!" - írta egymáshoz képest 16 perc különbséggel megosztott két Twitter-bejegyzésében az amerikai államfő.

A volt FBI-igazgató a jövő héten megjelenő, Felsőbb lojalitás: igazságok, hazugságok és vezetés című önéletrajzi könyvében maffiafőnökhöz hasonlítja Trumpot, és azt írja róla, hogy elnöksége "ego-vezérelt és a személyes lojalitásról szól".

Az FBI igazgatóját - aki személyesen felügyelte a Trump kampánystábja és Oroszország közötti esetleges együttműködés ügyében zajló vizsgálatot - Trump 2017 májusában váratlanul elbocsátotta posztjáról, a lépés okát a kormány tagjai a Hillary Clinton e-mailjei ügyében folytatott vizsgálat során elkövetett sorozatos hibákkal magyarázták.

MTI/para