Heger alatt még alig melegedett be a szék, Fico már belengette a leváltását

2021. április 7. - 15:01 | Belföld

Robert Fico, a Smer elnöke szóvivőjén, Ján Mažgúton keresztül üzente, hogy ha a kormány nem válaszol meg egyértelműen néhány kérdést, akkor már gyűjtik is az aláírásokat egy rendkívüli parlamenti ülés összehívására, melyen bizalmatlansági indítványt nyújtanak be a hat napja kinevezett Heger-kormány ellen.

Heger alatt még alig melegedett be a szék, Fico már belengette a leváltását
Robert Fico (Fotó: TASR)

Fico a Szputnyik V vakcina, illetve a százmilliókért vásárolt pontatlan tesztek beszerzése körül kialakult botrányokkal kapcsolatban faggatózna.

"A felesleges tömeges tesztelés vezetett az áldozatok megnövekedett számához és ez senkit nem aggaszt. A kormány 35 millióért vásárol totálisan pontatlan teszteket a Siemenstől, és ez senkit nem aggaszt. Matovič üdvözölte a kassai reptéren a 200 ezer Szputnyik V vakcinát, miközben senki nem tudja, mennyibe került, ki fizette, hol a szerződés és mi lesz velük. És ez sem aggaszt senkit" - emlékeztetett Fico.

Amiatt is dörmögött, hogy a Szputnyik körül szerinte meglehetősen erős a színjáték, mivel nem tudni, miért nem kezdenek vele oltani, ha használható és az emberek is bíznak benne.

Fico úgy véli, a kormány amatőr viselkedése folytatódik azután is, hogy Igor Matovičot Eduard Heger váltotta a kormányfői székben.

(TASR)