Heger: Az egészségügyi miniszter és csapata értékeli ki a lockdownt

2021. december 1. - 16:58 | Belföld

Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter és csapata értékeli ki a lockdownt, az új határozatot pedig december 8-án hagyja jóvá a kormány – tájékoztatott róla Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök a kormányülést követően. Mint mondta, ha szükséges lesz valamilyen intézkedéseket elfogadni, akkor kész összehívni a kormányt hamarabb is.

Heger: Az egészségügyi miniszter és csapata értékeli ki a lockdownt
Eduard Heger a kormányülést követően (Fotó: TASR)

A miniszterelnök szerint a járványt nem a vélemények, hanem a tények alapján kell irányítani. „Nem fontos, hogy én mit gondolok. Ne keressünk megoldásokat a véleményekben” – jegyezte meg.

Szerdán a kormány nem tárgyalt a határokon bevezetett esetleges szigorításokról az omikron variáns miatt. A mutációval kapcsolatban Heger szavai szerint utasítást adott ki, hogy a kompetensek foglalkozzanak vele. Amennyiben javasolni fogják, hogy szigorításokat vezessenek be a határokon, akkor intézkedni fog.

„Fontos, hogy ne keltsünk pánikot. Ne kövessük el újfent ugyanazt a hibát. Mert láthatjuk, hogy a nap végén minden variáns eljutott mindenhová” – állapította meg Heger, aki szerint jelenleg az a legfontosabb, hogy a lehető legtöbb információt szerezzék a mutációról.

A kormányfő úgy véli, hogy jó gondolat az oltás kötelezővé tétele bizonyos embercsoportok számára. „Örülök, hogy egyre többen tudatosítják, ez az egyetlen járható út, és nem csupán Szlovákiában” – tette hozzá.

Végezetül egységességre szólított fel mindenkit, az ellenzéket is, főként a koronavírus elleni harcban.


(TASR)