Heger durcáskodásnak tartja Sulík lemondását, szerinte koránt sem volt felelősségteljes lépés a részéről

2022. szeptember 1. - 14:55 | Belföld

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök durcáskodásnak nevezte Richard Sulík (SaS) gazdaságügyi miniszter lemondását. Tekintettel a közelgő energetikai krízisre, szerinte ez a lépés messze van a felelősségteljességtől. A kormányfő elsősorban az embereknek nyújtott segítségről akar beszélni, aztán a személyes kérdésekről. Az SaS maradék minisztereinek hétfői esetleges lemondását követően először a köztársasági elnökkel tudatja az utódok nevét. Mint mondja, az elkövetkező időkben egy héten többször is összeül majd a kormány.

Heger durcáskodásnak tartja Sulík lemondását, szerinte koránt sem volt felelősségteljes lépés a részéről
Fotó: TASR

„Duzzogásnak tartom az egészet, ez messze van a felelősségteljességtől. A felelősség az, ha félreteszek minden személyes ellenségeskedést” – nyilatkozta Heger Sulík lemondására reagálva. Szerinte beszélni kell a követelmények tartalmáról, amiket az OĽaNO terjesztett elő, valamint foglalkozni kell az extrém drágulással kapcsolatos intézkedésekkel.

Zavarja, hogy az SaS csak azt követően hajlandó tárgyalni a feltételekről, ha Matovič távozik pozíciójából. „Számomra ez abszolút irracionális” – mondta Heger. A koalíciós pártok a kormány további folytatásáról is tárgyalnak az SaS esetleges végleges távozása esetén. Amint megállapodás születik, bemutatják az utódokat a köztársasági elnöknek.

Az OĽaNO tíz feltétele mellett a minisztériumok is javaslatokat készítenek. A miniszterelnök szerint a gazdaságügyi minisztérium pénteken bemutatja a konkrét megoldásokat, mivel eddig csak egy intézkedéscsomagot mutatott be. „Minden bizonnyal holnap sem születik meg a végleges döntés, jövő héten így folytatódik majd a kormányülés. Intenzívebb tárgyalásokra van szükség, mint például a járványidőszakban, amikor a kormány egy héten többször is összeült” – tette hozzá Heger.


TASR/para