Heger ellátogatott a pokolba: "Bucsa az orosz barbárság emlékműve!" (Fotók)

2022. április 8. - 17:20 | Belföld

Eduard Heger szlovák miniszterelnök ellátogatott a Kijevtől északnyugatra fekvő Bucsa városába, amelyet egy hónapig megszállás alatt tartottak az oroszok, majd a világsajtót bejárt szörnyű képekből ítélve távozáskor civileket lőttek agyon, illetve temettek tömegsírba.

Heger ellátogatott a pokolba: "Bucsa az orosz barbárság emlékműve!" (Fotók)
Eduard Heger - Forrás: Facebook

"Lerombolt város és tucatnyi halott civil, akiket kegyetlen módszerekkel gyilkoltak meg. Láttam a tömegsírokat is, és egyáltalán nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez a látvány mélyen megrázott" - közölte a látogatás kapcsán a Facebookon.

Leszögezte, nem szabad hagyni, hogy Vlagyimir Putyin továbbra is háborús bűntényeket kövessen el az ukrán nép ellen. "Európa egy szabad, demokratikus és békeszerető kontinens és ezeket az értékeket megvédjük" - húzta alá.

Beszámolt róla, hogy Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével gyertyát gyújtottak a Hétfájdalmú Szűzanyának, majd imát mondott Ukrajna békéjéért.

"A háborús bűncselekményeket igazságosan meg kell büntetni, és Szlovákia hozzájárul ahhoz, hogy ezeket kivizsgálják. Üdvözöljük az Európai Bizottság elnökének kezdeményezését arra vonatkozóan, hogy európai vizsgáló csoportokat hozzanak létre. Bucsa az orosz barbárság emlékműve!" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy ez a barbárság nem marad büntetlenül.

(parameter)