Heger: Fel kell gyorsítani Rázsochy építését, veszélybe kerülhet a befektetés

2023. január 23. - 21:07 | Belföld

Rá kell kapcsolni a Rázsochy kórházzal és a mentőszolgálatokkal, veszélybe kerülhetnek a helyreállítási terv kulcsfontosságú befektetései, ha nem lesz változás a menedzselésben – tette közzé Eduard Heger (OĽaNO) megbízott kormányfő egy sajtónyilatkozatban, melyet a kormányhivatal juttatott el a TASR-nek.

Heger: Fel kell gyorsítani Rázsochy építését, veszélybe kerülhet a befektetés
Eduard Heger (TASR)

„Ha végig akarjuk vinni azt, amit elterveztünk, figyelnünk kell a részhatáridők betartására is. Ez kétszeresen érvényes a nagyberuházásoknál, mint például az új kórházak vagy a közlekedési fejlesztések” – hangsúlyozta Heger. Hozzátette, hogy Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) megbízott egészségügyi miniszterrel folyamatosan kapcsolatban áll és tájékozódik arról, hogyan halad a projektek megvalósítása. „Nem szalaszthatjuk el ezt a lehetőséget az előkészületek elhanyagolása vagy csúszása miatt” – tette hozzá.

A kormányhivatal arról is tájékoztatott, hogy mostantól a Nemzeti Implementációs és Koordinációs Hatóság (NIKA) „szemafort” működtet a helyreállítási terv honlapján, amely azt mutatja, hol tart az 50 millió eurót meghaladó projektek megvalósítása.

„Folytatódik a helyreállítási terv végrehajtása. Számos projekt csak 2026-ban fejeződik be, ezért az átláthatóság érdekében úgy döntöttünk, nyilvánosságra hozzuk, hol tartanak a legnagyobb beruházások, így azt bárki megtekintheti. Megtalálható az egyes lépések részletes leírása is, amelyek a vállalt mérföldövek és célok eléréséhez szükségesek” – közölte Lívia Vašáková, a NIKA vezetője.

TASR

Címkék: Eduard Heger, Rázsochy