Heger helyesli, hogy csak a teljes védettséget élvezők találkozhatnak a pápával

2021. július 20. - 16:48 | Belföld

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő egyetért azzal a javaslattal, melynek értelmében csak a COVID-19 betegséggel szemben teljes védettséget élvezők találkozhatnának a pápával. Ezt Ľubica Janíková, a kormányfő szóvivője közölte a TASR hírügynökséggel kedden.

Heger helyesli, hogy csak a teljes védettséget élvezők találkozhatnak a pápával

"Ez az egyetlen lehetséges megoldás, hogyan előzzük meg a vírus ellenőrizhetetlen terjedését, miközben lehetővé tesszük a szlovák állampolgárok számára, hogy részt vehessenek ezen a rendkívüli tömegrendezvényen. Az intézkedés a koalíciós tanács egyhangú támogatását élvezi" - közölte a kormányfő.

Azt, hogy a pápa szeptemberi, szlovákiai látogatásának programjain csak a teljes védettséget élvezők vehetnek részt, Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügy-miniszter jelentette be kedden. Lengvarský és Stanislav Zvolenský, a Szlovák Püspöki Konferencia elnöke megállapodtak abban, hogy a részvétel magasan meg fogja haladni az érvényes óvintézkedések által megszabott korlátokat.

A pápa a teljes püspöki kar, Zuzana Čaputová államfő és a szlovák kormány meghívására érkezik Szlovákiába. A legutóbbi pápai látogatás óta 18 év telt el, akkor II. János Pált fogadta Szlovákia. Ferenc pápa látogatása szeptember 12-től 15-ig fog tartani.

(TASR)