Heger kormánya kiáll Kolíková mellett, aki az OĽaNO és a Smer csőrét is böki

2021. május 10. - 09:58 | Belföld

Mária Kolíková  (Za ľudí) élvezi Eduard Heger kormányának bizalmát. Az igazságügyi miniszter ezt a miniszterelnökkel történt vasárnap esti találkozója után közölte.

Heger kormánya kiáll Kolíková mellett, aki az OĽaNO és a Smer csőrét is böki
Mária Kolíková (Fotó: TASR)

A Heger-kormány hétfői online tanácskozása során kiállt Kolíková mellett és kinyilvánították, hogy nem értenek egyet az ellene benyújtott ellenzéki bizalmatlansági indítvánnyal.

A Za ľudí párt vasárnap a Facebookon közzétett egy olyan álláspontot, amelyben kiállt minisztere mellett.

Peter Kremský (OľaNO) vasárnap a köztévé 5 perc múlva 12 című műsorában mondta, hogy az OĽaNO mozgalom tagjai hétfőn a parlament rendkívüli ülésén nem csatlakoznak a Smer és Hlas párt tagjaihoz, és nem szavazzák meg a bizalmatlansági indítványt.

Az ellenzék több ügy miatt akarja visszahívni Kolíkovát. A miniszter az MK REAL nevű cég társtulajdonosa, melynek vezetőjét, Kolíková féltestvérét a bíróság tavaly majdnem 16 ezer eurónyi sikkasztás miatt ítélte el.

A Kolíková család másik családi társasága pedig több megrendelést is elnyert az RTVS-től vagy a Nová scéna színháztól, abban az időben, amikor Kolíková államtitkár volt. Mindemellett Kolíková fiútestvére egy olyan cégben társtulajdonos, amely bérbe adott egy épületet az igazságügyi minisztériumnak - noha azután, hogy Kolíková távozott már az államtitkári posztról.

(TASR/parameter)