Heger megkezdte dél-szlovákiai turnéját, és máris bejelentett egy beruházást, ami 480 munkalehetőséget teremt

2023. április 27. - 13:51 | Belföld

Eduard Heger kormányfő csütörtökön Dél-Szlovákiában vesz részt körúton, amelynek keretében Rimaszombatba és a környékére látogatott.

Heger megkezdte dél-szlovákiai turnéját, és máris bejelentett egy beruházást, ami 480 munkalehetőséget teremt
Fotók: TASR

Heger Losoncon alapiskolába látogat, Osgyánban megnézi a készülőben lévő Poltár-Rimaszombat kerékpárutat, Jolsván pedig a magnezitgyárat veszi szemügyre.

A megbízott miniszterelnök dél környékén találkozott Rimaszombat polgármesterével, Jozef Šimkóval. Heger megerősítette a német Winkelmann elektrotechnikai vállalat letelepedését, amelyről korábban a polgármester már beszélt.

Heger és Karel Hirman gazdasági miniszter a vállalat képviselőjével közösen tartott sajtótájékoztatót Rimaszombatban. Közölték, az üzemben hőszivattyúkat fognak gyártani, a beruházás összértéke 110 millió euró körüli.

A sajtótájékoztatón elmondták, a cég Magyarországgal és Horvátországgal szemben Szlovákiát részesítette előnyben.

A Winkelmann cég több mint 480 munkahely létrehozását tervezi a rimaszombati ipari parkban, a beruházást állami támogatással valósítják meg.

„Már néhány hónapja kapcsolatban vagyunk a céggel, legutóbb januárban tárgyaltunk. 480-500 munkahely létrehozásáról van szó” – mondta Šimko.

A 84 hektáros stratégiai ipari park Rimaszombattól északra jön létre, az I/16-os és az I/72-es út kereszteződésénél.


(TASR/DenníkN)