Heger: Néhány héten belül átadjuk Ukrajnának a MiG-eket

2023. március 21. - 21:27 | Belföld

Néhány héten belül sor kerül a MiG vadászgépek átadására Ukrajnának – közölte további részletek ismertetése nélkül Eduard Heger megbízott kormányfő a Markíza televízió Testre szabva plusz című politikai műsorában.

Heger: Néhány héten belül átadjuk Ukrajnának a MiG-eket
-illusztráció- (Fotó: TASR)

A vadászgépek ellentételezése kapcsán szintén nem árult el konkrétumokat arról, hogy milyen haditechnikai felszerelést kap cserébe Szlovákia. Mint mondta, meg kell várni az amerikai fél hivatalos bejelentését. Annyit leszögezett, hogy a felszerelésnek hasznát veszik a szlovák fegyveres erők. Természetesen – válaszolta Heger arra a kérdésre, örülnének-e, ha az Egyesült Államok helikoptereket ajánlana fel.

Az egészségügy helyzetével kapcsolatban elmondta, módosul azoknak a kórházaknak a listája, amelyek pénzt kapnak az uniós helyreállítási alapból.

„A kormány szerdai ülését követően akartuk bejelenteni a végső információkat, de miután mélyebben megvizsgáltuk a kérdést, rájöttünk, hogy valószínűleg más szerv fogja ezt megtenni”

– tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy a bűnüldöző szervekre gondol-e, annyit válaszolt, „maradjunk a más szervek megnevezésnél”. Azt is elképzelhetőnek nevezte, hogy módosulnak az egyes kórházak esetében nyilvánosságra hozott támogatási összegek.

„Még várni kell a végleges bejelentésre”

- mondta.

Heger megismételte, nem tesz le arról a tervről, hogy 2029-ig megépüljön a pozsonyi Rázsochy kórház.

„Természetesen van B és C terv is, de az A terven dolgozunk, nem adom fel”

– hangsúlyozta, és visszautasította azokat az állításokat, hogy a helyreállítási terv keretében nyújtott támogatásoktól eshet el az ország.

TASR

Címkék: Eduard Heger