Heger pénteken már büszke volt Sulíkra és Matovičra

2022. július 3. - 09:13 | Belföld

Eduard Heger (OĽaNO) már bemutatta a kormányon belüli koalíciós partnereknek azt a tervezetet, mellyel megreformálná a Koalíciós Tanács működését. Ezzel szeretné átláthatóbbá tenni az egyes folyamatokat, részleteket azonban még nem árult el arról, hogy hogyan.

Heger pénteken már büszke volt Sulíkra és Matovičra
Fotó: TASR

Heger a közszolgálati rádió szombati műsorában beszélt erről. Szerinte ez a jelenlegi feszült helyzetben nyugalmat teremthet, egyúttal olyan irányba terelné a kommunikációt, hogy az emberek látnák a kormány munkájának eredményét. A Koalíciós Tanácson továbbra is a pártvezetők vennének részt, mégpedig egyidejűleg.

Az SaS országos tanácsáról, melyen a koalícióban való megmaradásról is tárgyalnak majd, azt mondta, minden pártvezetőnek vannak követelései, ugyanakkor értékeli, hogy mindegyikük átérzi a felelősségét, és szeretné, ha ez így is maradna. Szerinte meg kell mutatni a polgároknak, hogy egy demokratikus kormány képes kihúzni a választási időszakot és egyúttal eredményeket elérni. Hozzátette, a jelenlegi konfliktus nem vezethet a kormány bukásához.

Heger professzionálisnak nevezte Richard Sulík (SaS) és Igor Matovič (OĽaNO) kiállását pénteken, a Volvo beruházásáról megtartott sajtótájékoztatón. "Büszke voltam rájuk" - mondta, hozzátéve, hogy ha ezt folytatnák, Szlovákia sikeres ország lenne.

(TASR)