Heger: A rendőrök elleni bárminemű támadás vagy agresszió elfogadhatatlan

2021. július 23. - 16:45 | Belföld

A véleménynyilvánítás joga is a demokrácia része. Fontos azonban, hogy a tüntetések békésen folyjanak. A rendőrök elleni bárminemű támadás vagy agresszió elfogadhatatlan. Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő ezt a parlament előtti pénteki tüntetéssel kapcsolatban mondta. A TASR-t Ľubica Janíková, a kormányfő szóvivője tájékoztatta.

Heger: A rendőrök elleni bárminemű támadás vagy agresszió elfogadhatatlan
Fotó: TASR

„Megértem, hogy az emberek már belefáradtak a járványba, és hogy senki számára sem kellemesek az ezzel kapcsolatos intézkedések. De azért tesszük ezt, hogy védjük Szlovákia lakosainak az életét. A tüntetőkét is” – állapította meg a kormányfő.

Pénteken több száz elégedetlen polgár gyűlt össze a parlament épülete előtt, akik a kormány intézkedései ellen tüntetnek. Azt akarják, hogy a parlament ne hagyja jóvá azt a törvénymódosítást, amely szerint a járványellenes intézkedések elfogadása során figyelembe vennék a digitális Covid-igazolványt. A tüntetők elutasítják a Covid-19 elleni védőoltást. A tüntetőket az ellenzéki ĽSNS és a Smer-SD is a támogatásáról biztosította.


TASR