Heger szerint akkor tér vissza az emberek bizalma a kormány iránt, ha megérzik a változásokat

2021. július 23. - 09:26 | Belföld

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök bízik benne, hogy visszatér az emberek bizalma a kormánnyal szemben, ha megérzik az eredményeket az oktatás, az egészségügy és a környezetvédelem terén.

Heger szerint akkor tér vissza az emberek bizalma a kormány iránt, ha megérzik a változásokat
Fotó: TASR

Heger elszánt miniszterelnöknek tartja magát, akinek biztosítania kell az eredményeket. Elmondása szerint igyekszik ezt tenni, és úgy érzi jó úton jár. „Ha olyan nagy változtatásokba kezdesz bele, amilyenekben Szlovákiának 12 éven keresztül nem volt része, akkor eltart egy ideig, míg azok beindulnak és pozitívan jelentkeznek az emberek életében“ – mondta Heger, majd hozzátette: ezt követően visszatérhet az emberek bizalma a kormány iránt.

A miniszterelnök szerint az emberekre nagy hatást gyakorolt a járvány, ami miatt a társadalom két részre szakadt. Ez a jelenség viszont nemcsak nálunk, hanem más országokban is jellemző.

Heger nyomatékosította, hogy a kormány prioritása az oktatásügy, az egészségügy, a mezőgazdaság, a vállalkozói környezet, a digitalizáció, valamint a bíróságok, ügyészségek és a rendőrség megtisztítása. „Minden szükséges változást végre kell hajtani, hogy megváltoztassuk Szlovákia pályaképét, ami sokáig szunnyadt és minden területen mélyre zuhant“ – mondta a kormányfő.


TASR/para