Heger szerint egyenesen arcon nevetnék a polgárokat, ha nem lenne semmi a reformokból

2021. október 23. - 15:06 | Belföld

A reformok nem bukhatnak el, hiszen benne vannak  a kormány programjában. Ha a parlament támogatnja a kormányprogramot, és végül nem szavazza meg a reformokat, az már a polgárok arcon nevetése lenne. Ezt Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök mondta az RTVS Szombati párbeszédek (Sobotné dialógy) című műsorában. Szerinte a reformok készen állnak, az egyetlen akadály a politikai akarat, amit még nem deklarál a Sme rodina mozgalom. Heger azt is megerősítette, hogy nem vezetnek be veszélyhelyzetet. Elismerte, hogy az intézkedések rendőri ellenőrzése kudarcot vall a régiókban.

Heger szerint egyenesen arcon nevetnék a polgárokat, ha nem lenne semmi a reformokból
Eduard Heger (TASR)

„A reformok nem bukhatnak el. A parlament nem galambház. Több mint 90 szavazatot ad a kormány programjának, amelyben meghatározza a végrehajtandó reformokat, és végül nem valósítja meg azokat. Ez az az emberek arcon nevetése lenne.

Egyáltalán hogyan működhetnénk így tovább?"

– mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a Sme rodina is a kormány programja mellett szavazott. Ezért tárgyalni fog a mozgalommal.

Hozzátette: a polgárok 70 százaléka reformokat akar.

Heger megerősítette, hogy a kormány a továbbiakban nem fog vészhelyzetet bevezetni.

„Úgy gondolom, hogy a polgárok értelmesek“ – mondta, hozzátéve, hogy a veszélyhelyzet nem megoldás.

Azzal folytatta, hogy nem akarja megmondani az embereknek, hogy mit kell tenniük.

Elismerte, hogy az intézkedések rendőri ellenőrzése kudarcot vall a régiókban. „Nehéz megkövetelni az emberiségtől a szabályok betartását” – mondta. Szerinte a rendőrségnek biztosítania kell az állam által meghatározott szabályokat.

TASR

Címkék: Eduard Heger, reformok