Heger szerint jelenleg fontosabb a járvánnyal foglalkozni, mint a posztok újraelosztásával a koalíción belül

2021. december 30. - 08:37 | Belföld

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök szerint jelenleg fontosabb a járványhelyzettel foglalkozni, mint Mária Kolíková igazságügyi miniszter SaS-hez való belépésével és a koalíción belüli posztok elosztásával.

Heger szerint jelenleg fontosabb a járvánnyal foglalkozni, mint a posztok újraelosztásával a koalíción belül
Fotó: TASR

Heger szerint az a fontos, hogy a koalíción belül a prioritásokra összpontosítsanak. „Ha megszűnnek a magasabb prioritások, foglalkozhatunk az alacsonyabbakkal. Ez evidensen ezek közé tartozik” – mondta Heger Kolíková helyzetével kapcsolatban. A miniszterelnök úgy gondolja, hogy ésszerű megoldás volt félretenni ezt a témát.

Mária Kolíková szeptemberben több képviselővel elhagyta a Za ľudí pártját és csatlakozott az SaS frakciójához. A koalíciós partnerek azóta nem foglalkoztak a koalíciós szerződéssel és a posztok újraelosztásával. A liberálisok így négy pozíciót foglalnak el a kormányban, noha a koalíciós szerződés kimondja, hogy a választási eredmények alapján az SaS-nek csupán három jár.

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter erre többször is rámutatott, Richard Sulík (SaS) gazdaságügyi miniszter viszont azzal érvelt, hogy az átlépéssel nőtt a képviselők száma a frakciójukban, a koalíción belül pedig az OĽaNO után ők rendelkeznek a második legtöbbel.


(TASR/para)