Heger szerint Klusnak saját magának kell viselnie a következményeket a brüsszeli fiaskó után

2023. március 23. - 14:53 | Belföld

Eduard Heger megbízott miniszterelnök szerint Martin Klusnak saját maga kell szembenéznie a kialakult helyzettel azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság költségvetés-ellenőrző bizottsága nem szavazta meg tagságát az Európai Számvevőszékben.

Heger szerint Klusnak saját magának kell viselnie a következményeket a brüsszeli fiaskó után
Fotó: TASR

Heger nyomatékosította, Klusnak viselnie kell a következményeket a szerdai meghallgatással kapcsolatban, amelyet követően a bizottság 20 tagja ellene szavazott, senki sem tette le voksát mellette, hárman pedig tartózkodtak.

„A szavazás magáért beszél. A számok döntöttek. Én mindig azt a hozzáállást részesítem előnyben, hogy győzzön a jobbik. Tehát Klusnak szembe kell néznie ezzel” – nyilatkozta a kormányfő.

Arra a kérdésre, hogy a kormány már keres-e beugrót Klus helyére, Heger azt válaszolta, hogy ezzel majd akkor foglalkoznak, ha visszatér a kétnapos EU-csúcsról.

Zuzana Čaputová köztársasági elnök csütörtökön felszólította Hegert, hogy vonja vissza Klus jelölését. A miniszterelnök jelezte, már vizsgálják, milyen lépéseket kell tenni, illetve, hogy a kormánynak tárgyalnia kell-e erről.


TASR/para