Heger szerint közelebb kerültek a családok a jövő évtől esedékes állami támogatáshoz

2022. június 22. - 18:49 | Belföld

A családok közelebb kerültek ahhoz, hogy a jövő évtől jelentős állami támogatásban részesüljenek - jelentette ki Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök annak kapcsán, hogy megtörték Zuzana Čaputová köztársasági elnök vétóját a gyerekek szabadidejének finanszírozásáról szóló törvény, azaz az úgynevezett családbarát törvénycsomag ügyében. A kormányfő nagyra értékelte, hogy a koalíciós SaS nem vétózta meg a csomagot.

Heger szerint közelebb kerültek a családok a jövő évtől esedékes állami támogatáshoz
Fotó: Eduard Heger Facebook-oldala

„A koalíció stabilitása szempontjából fontos, hogy a legnagyobb parlamenti frakció, az OĽaNO egységes maradt. Tisztességes vitát folytattunk, és közeledtek a nézeteink, a családok pedig közelebb kerültek ahhoz, hogy a jövő évtől jelentős állami támogatásban részesüljenek" – fogalmazott Heger a közösségi oldalán.

A kormányfő szerint ez egyben tanulság is, azt lehet leszűrni belőle, hogy több energiát kellene fordítani a közös megoldások megtalálására és kölcsönös empátiára lenne szükség.

A parlament szerdán megtörte Zuzana Čaputová köztársasági elnök vétóját a gyerekek szabadidejének finanszírozásáról szóló törvény ügyében. A plénum eredeti szövegében hagyta jóvá a törvényt, és elutasította az államfő észrevételeit.

TASR