Heger szerint Matovič nem politikai tárgyalásokat folytat Moszkvában, értesítették Čaputovát is

2021. április 8. - 14:46 | Belföld

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter technikai tárgyalásokat folytat Moszkvában a Szputnyik V vakcináról – közölte csütörtökön Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő, és egyúttal hozzátette, Matovič útjáról tájékoztatták Zuzana Čaputová államfőt is.

Heger szerint Matovič nem politikai tárgyalásokat folytat Moszkvában, értesítették Čaputovát is
Fotó: TASR

Heger kiemelte, nem geopolitikáról van szó, hanem arról, hogy minél több vakcinát biztosítsanak a szlovák állampolgároknak. „Van elég állampolgárunk Szlovákiában, akik beoltatnák magukat ezzel a vakcinával” – mondta, majd hozzátette, meg kell oldani a Szputnyik V körül kialakult helyzetet és egyértelmű választ adni a nyilvánosságnak.

Heger szerint azért Matovič utazott Moszkvába, mert amikor tárgyalni kezdtek az orosz féllel, még ő volt a miniszterelnök.

A kormányfő bízik benne, hogy Matovič tájékoztatni fog a tárgyalások eredményeiről, mint mondja, ő maga is kíváncsi. „Matovič nem politikai tárgyalásokat folytat Moszkvában” – emelte ki.

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter csütörtökön délelőtt Moszkvába utazott, hogy tárgyaljon a Szputnyik V vakcinákról.

Kapcsolódó cikkek:

(TASR/para)