Heger szerint nincs szó arról, hogy a kormány enyhítene az intézkedéseken, jöhet a lokális veszélyhelyzet

2021. november 10. - 12:45 | Belföld

A kormány szerdán a lokális veszélyhelyzet kihirdetésének lehetőségről is tárgyalni fog.

Heger szerint nincs szó arról, hogy a kormány enyhítene az intézkedéseken, jöhet a lokális veszélyhelyzet
Eduard Heger (Fotó: TASR)

Erről Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő beszélt a kormányülés előtt.

A miniszterelnök cáfolta, hogy a szakmai konzílium javaslataihoz képest a kormány enyhébb járványügyi intézkedéseket akar elfogadni.

Heger kiemelte, továbbra is a szakértők javaslataival dolgoznak, részleteket a kormányülés utánra ígért.

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter kijelentette, hogy kész támogatni az intézkedéseket, amelyek segítenek az egészségügynek, beleértve akár a veszélyhelyzet kihirdetését is. A tárcavezető hozzátette, ebben az esetben szerinte kivételt kellene kapniuk az oltottaknak.

Heger meg van róla győződve, hogy még szerdán sikerül döntést hozniuk a járványügyi intézkedések szigorításáról, Naď viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy még a szakértők is tárgyalnak erről.

Arra a kérdésre, hogy miért nem születik a kormányon belül konszenzus az intézkedésekről, Naď azt felelte, hogy emögött azt a pártot kell keresni, amely tavaly is erről volt híres.

Richard Sulík (SaS) gazdaságügyi miniszter azt nyilatkozta, a koalíciós tanács „világosan megegyezett” az új járványügyi intézkedésekről, ezért szerinte nem okoz majd problémát azokat még a szerdai kormányülésen elfogadni.

Veronika Remišová (Za ľudí) azt mondta, mindent támogatni fognak, amiről a koalíciós tanács megegyezett, egyebek mellett az oltottakra vonatkozó előnyöket is.


(TASR)