Heger üdvözli, hogy az orvos szakszervezet hajlandó engedményekre

2022. november 24. - 19:36 | Belföld
Heger üdvözli, hogy az orvos szakszervezet hajlandó engedményekre
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Emellett üdvözölte az Orvos Szakszervezetek Szövetségének (LOZ) ígéretét, hogy letesz az orvosok munkaszerződésével kapcsolatos követeléseiről – tájékoztatta a TASR-t a kormányhivatal sajtóosztálya.

Heger elmondta, a belépési hozzájárulással az a céljuk, hogy az egészségügyben megszüntessék a tartós szakemberhiányt. Emellett a Szlovák Orvosi Kamara (SLK) csütörtöki felhívására hivatkozva, hogy a LOZ fogadja el a kormány orvosbérekre vonatkozó korábbi ajánlatát, kijelentette, ez is azt igazolja, hogy a javaslatuk kellőképpen vonzó volt.
Az SLK azt kérte, a LOZ egyezzen meg és fogadja el a kormány béremelésre és a ledolgozott évek után járó fizetési szorzóra vonatkozó javaslatát, ahelyett, hogy a maradó kórházi dolgozóknak ajánlott stabilizációs támogatás legyen érvényes.

Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügyi miniszter a csütörtöki tárgyalásokat követően közölte, a nyolcból hét pontban megegyeztek a LOZ-zal, a bérek kérdése maradt nyitva, de az nem az egészségügyi tárca hatáskörébe tartozik.

TASR