Hegernek nem tetszik a pozsonyi tüntetés, a tömegben ismét megtámadtak egy újságírót

2021. július 29. - 18:48 | Belföld

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök aggódik amiatt, ami a pozsonyi elnöki palota előtt történik.

Hegernek nem tetszik a pozsonyi tüntetés, a tömegben ismét megtámadtak egy újságírót
TASR

„Mindenkinek joga van kinyilvánítani a véleményét, de ezt tisztességtudóan és mások szabadságának korlátozása nélkül kell megtenni” – reagált a Hodža téren történő csütörtöki demonstrációra.

Heger, aki üzleti úton van Felső -Nyitra térségében, a közösségi oldalán közzétett videójában rámutatott arra is, hogy Szlovákia jelenleg a járvány harmadik hullámának küszöbén áll. „Szeretteink egészsége és élete forog kockán. Csak akkor tudjuk megvédeni őket, ha felelősségteljesen viselkedünk” – hangsúlyozta.

A csütörtöki egész napos tüntetésnek 1000-1500 résztvevője volt. A rendőrség szerint a Pozsony városközpontjában zajló tüntetés során nem történt jelentős rendbontás. Állításuk szerint személyre irányuló támadásról sem tudnak.

Ugyanakkor a DennikN tájékoztatása szerint a pozsonyi tüntetők megtámadták a Hospodárské noviny operatőrét. A kameráját ketchuppal spriccelték le, megfenyegették őt és üldözőbe vették. Az újságírónak végül meg kellett szakítania a tüntetés élő adását és el kellett menekülnie a helyszínről. Ez már a második támadás az újságírók ellen az elmúlt héten.

TASR/dennikn