Hegyimentőre támadt egy medve a turistaösvényen, Kollár alaposan kiosztotta a környezetvédelmi minisztert

2022. június 16. - 12:30 | Régió

Szerdán, a délelőtti órákban medve támadt rá a hegyi mentőszolgálat (HZS) egy alkalmazottjára, aki szolgálat közben egy turistaösvényen haladt Donovalyn, a Nagy-Fátra központ területén belül.

Hegyimentőre támadt egy medve a turistaösvényen, Kollár alaposan kiosztotta a környezetvédelmi minisztert
Fotó: HZS

A férfi épp az állomásra tartott, hogy szükséges szerszámokat vegyen magához a meteorológiai állomáson lévő szélirányjelző megjavításához. A HZS közlése szerint a sérült férfinek sikerült felmásznia egy fára, ahonnan segítséget hívott. Két kollégája egy szolgálati kutyával igyekezett a segítségére.

A mentős a támadás során a fején szerzett nyílt sebet. A helyszíni elsősegélyt követően a besztercebányai kórházba szállították.

Az elmúlt időben több medvetámadás történt Szlovákiában, Boris Kollár (Sme rodina) házelnök pedig Ján Budaj (OĽaNO) környezetvédelmi minisztert tette felelőssé a történtek miatt.

„Meddig halogatjuk még az egészet? Amíg a >vegetáriánusok< meg nem ölnek egy gyereket? Vagy esetleg az anyjával együtt? Ez az ön közvetlen felelőssége, és ezért az állapotért, vagy inkább semmittevésért közvetlen politikai felelősséggel tartozik, és ha valami hasonló történne, higgyen nekem, hogy nem állunk ki maga mellett” – írta közösségi oldalán Kollár.


TASR/para