HELIKOPTER-BALESET: Kitüntetett tűzoltók veszítették életüket

Radoslav Lacko és Peter Toďor volt a két tapasztalt tűzoltó, aki gyakorlat közben vesztette életét szerdán Eperjes mellett.

HELIKOPTER-BALESET: Kitüntetett tűzoltók veszítették életüket
Balról: Radoslav Lacko és Peter Toďor (Fotó: TASR)

Radoslav Lacko 1968-ban született Eperjesen, 49 évesen hunyt el. 1992-től dolgozott tűzoltóként, 2002-től csapatvezetőként dolgozott, egészen 2015-ig, amikor az Országos Tűzoltó-parancsnokság igazgatója a járási tűzoltóság vezetőjévé nevezte ki.

2005-ben kapta meg a tűzoltóság harmad-, 2012-ben pedig a másodfokú szolgálati érdemérmét. Aktívan közreműködött a tűzoltóság légi oltási moduljának telepítésében, illetve a tűzoltóság légi mentőszolgálatának fejlesztésében.

Kollégája, Peter Toďor 1974-ben született, 43 éves volt. 1999-től 2002-ig a Kisszebeni (Sabinov) Járási Hivatal tűzvédelmi főosztályán dolgozott mint a tűzvédelmi egység tagja. Azt követően nyolc éévig a Lipany-i tűzoltóságon tevékenykedett gépész-technikusként, 2010 és 2012 között már tűzoltóként és mentési specialistaként, 2012 november 1-től mostanáig pedig csapatparancsnokként ugyanitt.

A járási tűzoltóságnál folytatott munkájáért 2013-ban a tűzoltóság harmadfokú szolgálati érdemérmével tüntették ki. Társához hasonlóan a légi mentések és oltás fejlesztésén dolgozott, emellett a légi mentőszolgákat instruktora volt.

Az elhunytakról Zuzana Farkasová, az Országos Tűzoltó-parancsnokság szóvivője tájékoztatott.

(TASR)

augusztus 13. - 14:53
Hova tűnt Marin Ljubičič?
Kellemetlen incidens vet árnyékot az új szezonban remekül teljesítő DAC szereplésére.