Helikopterbalesetben elhunyt a cseh milliárdos Petr Kellner, a Markíza és a Nova tulajdonosa!

2021. március 29. - 08:07 | Külföld

Elsőként az AP hírügynökség és a New York Times közölte, hogy egy alaszkai helikopterbalesetben meghalt Petr Kellner cseh milliárdos.

Helikopterbalesetben elhunyt a cseh milliárdos Petr Kellner, a Markíza és a Nova tulajdonosa!
Petr Kellner

Az alaszkai rendőrség azt közölte, hogy az elhunytak között van egy 56 éves cseh állampolgár, Petr Kellner, egy további cseh férfi, az 50 éves Benjamin Larochaix, valamint három további amerikai személy, köztük a helikopter pilótája. Egy személyt súlyos állapotban az Anchorage-i kórházba szállítottak.

Az idnes.cz portál úgy értesült, hogy a helikopter még szombaton zuhant le, miközben síelők egy csoportját szállította. Kellner haláláról közlésük szerint a helikopterutat megrendelő Tordrillo Mountain Lodge nevű ügynökség adott hírt vasárnap, hétfőn pedig a milliárdos tulajdonába tartozó PPF vállalat is megerősítette.

A baleset akkor történt, amikor a csapat ún. heliskiingre indult, ez pedig a környező hegyek érintetlen haván történő síelést jelenti. Rendkívül drága és kockázatos extrém sportról van szó. A Tordrillo Mountain Lodge által kínált egyhetes csomag több mint 12 ezer eurónyi dollárba kerül.

Kellner a Markíza és a Nova tévék, az O2 telefonszolgáltató cseh és szlovák leányvállalata, valamint a Home Credit hitelnyújtó cég tulajdonosa is volt.

(idnes.cz/čas.sk)