Helikopterrel és csónakokkal keresik a pozsonyi lövöldözőt, a NAKA nyomozást indított (FOTÓK)

2022. október 13. - 07:34 | Régió

Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere szerdán késő éjszaka a közösségi oldalán közölte, hogy a rendőrség nagy erőkkel keresi azt a tettest, aki szerdán este a Vár utcában (Zámocká) lövöldözött. A hatóság helikopteres keresést indított. A főpolgármester szerint az aktuális helyzet miatt több biztonsági intézkedést hoztak a fővárosban.

Helikopterrel és csónakokkal keresik a pozsonyi lövöldözőt, a NAKA nyomozást indított (FOTÓK)
Fotók: TASR - további képekért kattints!

Vallo közölte, a nemrég törtét Zoch utca baleset után Pozsony újabb tragikus estét élt meg. Vallo őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok családjának, hozzátartozóinak és barátainak. „Gondolok az LMBTQ-közösségre is, amelyet megrázta a történtek. Noha a támadás természetét nem erősítették meg, a szerencsétlenség egy olyan helyen történt, ahol szívesen és biztonságban érezhették magukat“ – tette hozzá a főpolgármester.

Zuzana Aufrichtová, Óváros polgármestere elítélt bármiféle erőszakos megnyilvánulást a városrészben. A közösségi oldalán mély sajnálatát fejezte ki a lövöldözéssel kapcsolatban.

A rendőrség röviddel éjfél előtt a közösségi oldalán tájékoztatott róla, hogy intenzíven dolgozik az ügy felderítésén. Emellett köszönetet mondott a nyilvánosságnak minden információért a történtekkel kapcsolatban.

A szerda esti lövöldözés során két férfi életét vesztette, egy nő pedig megsérült – utóbbit kórházba szállították. A fegyveres elkövető szökésben van, a rendőrök helikopterrel és csónakokkal is keresik őt. A tettes sötét sildes sapkát, sötét kabátot és kék farmert viselt.

Az ügyet a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) vizsgálja.


TASR/para