Helyi vállalkozók, lakosok és a falu is segít a fiatal családnak, amelynek leégett a háza teteje Egyházkarcsán

2022. július 31. - 09:40 | Régió

Nagy összefogás valósult meg a faluban néhány héttel ezelőtt történt tűzeset kapcsán.

Helyi vállalkozók, lakosok és a falu is segít a fiatal családnak, amelynek leégett a háza teteje Egyházkarcsán
Fotó: Paraméter

Július 14-én este tűz keletkezett egy családi ház melléképületében, ami átterjedt a ház tetejére és a szomszéd garázsra is. A házban élők közül szerencsére senki nem sérült meg, ugyanakkor az anyagi kár tetemes. A melléképület szinte teljesen leégett, és a ház tetejét is le kellett bontani.

A faluban köztudott, hogy a tágabb család már számos tragédiát elszenvedett az elmúlt években, több családtag is meghalt balesetben vagy betegségben, erre jött még most ez a borzalom. Emiatt a helyiek és környékbeliek közül sokan összefogtak.

"Mi irányítjuk a tető szétszedését. Van ott egy konténer, egy munkagép, kitakaríttattuk a helyszínt" - árulta el érdeklődésünkre Gódány László egyházkarcsai polgármester.

Hozzátette, a lakosok közül sokan hoztak be a községházára adományokat, a vállalkozók pedig összefogtak, hogy a régi, de részben felújított családi ház tetejét és megrongálódott részeit újjáépítsék. Biztosítják az ehhez szükséges fát és borítást, de még a villanyszerelést is. "Amíg nem lesz tető, nem hagyjuk abba" - szögezte le a polgármester.

(SzT)