Helyreállították a csőtöréskor megrongálódott utat Léván

2020. július 22. - 20:06 | Régió

Szerdától ismét járható a lévai Saratovská és a Ku Bratke utca kereszteződésében lévő útszakasz. Az utat június elején, egy csőtörés után zárták le és bontották fel - tájékoztatott Adriana Macáková, a városi hivatal munkatársa.

A cső június 2-án sérült meg, amikor az optikai kábeleket az út alá helyezték. Az utat elárasztotta és alámosta a víz. A Nyugat-Szlovákiai Vízszolgáltató Vállalat alkalmazottai lezárták a szakaszt és kijavították a hibát, a rendőrség általános veszélyeztetés miatt indított vizsgálatot az ügyben.

A városi hivatal megrendelte az altalaj állapotának lézerszkenneres vizsgálatát. A mérések nem tártak fel rendellenességeket, a csőtörés miatt nem keletkeztek üregek az úttest alatt. Nedvességet csak a felső rétegekben és a cső sérülésének közvetlen közelében mutattak ki. A teherbírást is mérték, és megállapították, hogy a kereszteződés területén nem kielőgítő az úttest szerkezeti rétegeinek teherbírása, ami közvetlenül összefügg a kimutatott nedvességgel.

Az eredmények alapján a méréseket végző cég a kereszteződés útburkolatának teljes felújítását, és a beton víztartály megsérült falainak cseréjét javaslta.

(TASR)

Címkék: Léva, csőtörés