Hemingway élő adásban kért elnézést Dunaszerdahelytől és a DAC-drukkerektől (videó)

A budapesti Honvéd FC tulajdonosa élő Facebook-adásban meakulpázott Dunaszerdahely minapi „leszlovákfaluzása” miatt.

Hemingway élő adásban kért elnézést Dunaszerdahelytől és a DAC-drukkerektől (videó)
Facebook

Csütörtökön koradélután megszólalt George F. Hemingway a napokban készült interjúban elejtett „szerencsétlen kifejezésével” kapcsolatban. A klubtulajdonos most élő videoközvetítésben elmondta: akaratlanul bántotta meg a dunaszerdahelyieket. Ezért

“mea culpa, mea maxima culpa” (én bűnöm, én igen nagy bűnöm) latin nyelvű bűnbánó szöveggel kért elnézést minden érintettől.

„Mindannyian tudjuk, Dunaszerdahely nem falu, de még inkább nem szlovák, hanem a felvidéki magyarság nagymúltú központja.” - szögezte le Hemingway. A bűnbánó sportmecénás tisztában van azzal, hogy a külhoni magyarok számára, "mennyire fájó és sértő, ha egy pozícióban lévő ember, különösen ha egy anyaországi ... kétségbe vonja identitásukat". Kitartani egy hiba mellett nem erény - jegyezte meg Hemingway, hozzátéve: 

„akaratlanul is megbántottam” a DAC szurkolóit, pedig „nagyra tartom azokat, akik mindent megtesznek magyarságuk megtartásáért”. Ennek a sport - beleértve DAC-ot - fontos eszköze.

„Remélem, meggondolatlan szavaim nem zavarja meg a csapataink közti barátságot”. Boldog új évet midenkinek, beleértve felvidéki nemzettársainkat is - búcsúzott az élő adásban a néhanapján meggondolatlan kifejezéseket használó klubtulajdonos.


Kapcsolódó cikk:

A dunaszerdahelyi ultráknak sikerült túllőniük célon


 

(sárp)