Herceg Andrea is indul a polgármesteri címért Dunaszerdahelyen

2018. szeptember 11. - 17:24 | Régió

Herceg Andrea Horváth Zoltánhoz hasonlóan négy évvel ezelőtt az MKP listáján jutott be a dunaszerdahelyi képviselő-testületbe, időközben viszont szembekerült a polgármesterrel, és nem vett részt a frakció gyűlésein.

Herceg Andrea is indul a polgármesteri címért Dunaszerdahelyen
Herceg Andrea (Fotó: Cséfalvay Á. András - archívum)

Foglalkozását tekintve korábban pedagógusként dolgozott, jelenleg a munkaügyi hivatalban EU-s projektekkel foglalkozik. Hétfőn adta le a városházán a polgármesteri, illetve városi képviselői pozícióért való induláshoz szükséges aláírásokat tartalmazó íveket. Érdeklődésünkre közölte, hogy közel ezer támogató aláírást sikerült összegyűjtenie. Az induláshoz egyébként 500-ra van szükség.

„Miután négy évvel ezelőtt MKP-szimpatizánsként bekerültem a testületbe, kevés pozitív élmény ért, de erre a négy évre egyfajta szakmai gyakorlatként is tekintek. Korábban ugyanis nem politizáltam, és nem is tudtam, hogyan működnek a szakbizottságok vagy a képviselő-testület. Az elmúlt években viszont úgy éreztem, tehetetlen vagyok. Szükség lenne a változásra, és nem szeretnék ölbe tett kézzel ülni. Az aláírásgyűjtés során nagyon sok pozitív élmény ért, sokan támogattak, amiért indulok”

– vázolta fel indulásának okait a képviselő.

Kérdésünkre kifejtette, hogy kb. két évig járt az MKP-frakció üléseire, időközben viszont rájött, hogy valami nincs rendben. „Sosem tetszett például az, hogy a testületi ülés előtt odahívják a frakciótagokat, és elmondják, hogy melyik javaslatra hogyan kell szavazni. Viszont amint valaki máshogy gondolkodott, azt nem fogadták el. Legfőképpen a polgármesternél tapasztaltam ezt így” – húzta alá.

Kapcsolódó cikkeink:

Horváth Zoltánt támogatja Dunaszerdahelyen a Híd

Horváth Zoltán szerint 10 év után változás kell Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahelyen az MKP ismét Hájos Zoltánt indítja, mutatjuk a párt képviselőjelöltjeit!

Úgy látja, most lehetőség van összefogni. „Jó lenne, ha az egyéni érdekek háttérbe kerülnének, és ehelyett a közösséget szolgálnánk. Nekem Szerdahely a szívem csücske, és a szívemen viselem az emberek sorsát – hangsúlyozta – Azt gondolom, hogy most jött el az idő arra, hogy az emberek együtt próbáljanak meg lefaragni valamit az eddigi MKP-s vezetésből. Sok olyan dolog van ugyanis a városházán, ami nincs összhangban a törvénnyel.”

Mint mondta, hisz abban, hogy az emberek is érzik, már elég volt. „Olyan polgármesterre lenne szükség, aki nyugodt erővel képes összekovácsolni az embereket, és aki hisz abban, hogy a változás lehetséges, és én nagyon hiszek benne” – szögezte le.

Kérdeztük arról is, hogy adott esetben visszalépne-e egy nála esélyesebb „ellenzéki” jelölt javára. „Amennyire én tudom, néhány ciklusra visszamenőleg erre nem volt még példa. Nem zárkózom el ez elől, viszont azt hiszem, korai még erről beszélni” – válaszolt.

Véleménye szerint a pártok most nincsenek épp a topon Dunaszerdahelyen, így szerinte most jöhet el a függetlenek ideje úgy a polgármesteri, mint képviselői fronton.

(SzT)