A hernádfalusi szociális otthon újabb klienseit szállították kórházba

2020. április 17. - 20:08 | Régió

A hernádfalusi (Spišské Bystré) Seniorpark szociális otthon lakói közül további három férfit és egy nőt kórházba szállítottak, a többségüket megelőző tesztelés céljából.

A hernádfalusi szociális otthon újabb klienseit szállították kórházba
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Az otthon egyik 90 évnél idősebb lakója szervezetében a héten kimutatták az új típusú koronavírus-fertőzést, jelenleg az eperjesi kórházban kezelik őt. A TASR hírügynökséget Adela Dovalovská, a Seniorpark igazgatónője tájékoztatta pénteken.

Az igazgatónő elmondása szerint az egyik, csütörtökön kórházba szállított kliens lázas. Az illetőt március 31-én egy mentőautóban szállították azzal a férfival, akinél már kimutatták a COVID-19 betegséget. Mindketten a poprádi kórház urológiai szakrendelőjébe mentek kivizsgálásra. Az összes többi bentlakót is letesztelik, akivel az igazoltan koronavírus-fertőzött férfi érintkezett. Dovalovská állítása szerint más klienseknél nem jelentkeztek a COVID-19 betegség tünetei.

Az intézetben minden szükséges járványellenes intézkedést meghoztak. A klienseket elkülönítették egymástól, és továbbra is tiltják a látogatást. A Seniorpark 34 bentlakójáról 24 alkalmazott gondoskodik.

TASR