Hét éve elment a diszkóba, édesanyja azóta is hazavárja

2021. október 11. - 09:57 | Régió

Pszichológiát tanult Nyitrán az akkor 21 éves dobsinai Ľudmila Klementová. Egy este elment a helyi diszkóba, majd nyomtanalul eltűnt, azóta nem látták.

Hét éve elment a diszkóba, édesanyja azóta is hazavárja
Archív felvétel - Pravda.sk

2014. október 24-én két barátnőjével együtt ment szórakozni. Éjfél körül rejtélyes okból elhagyta a szórakozóhelyet, a személyes dolgait ott hagyta, csak a telefonját vitte magával.

Ľudmila családja máig nem tudja hova tenni a történteket. Édesanyja még mindig bízik benne, hogy jelentkezik valaki, aki tudja, mi lett a lányával, és abban is, hogy valahol életben van. "Az a péntek este teljesen szokatlan. Azt mondta, a barátjához megy, de oda nem ment" - mondta az édesanya a Joj TV-nek.

A később megvizsgált térfigyelő kamerák is azt tanúsítják, hogy teljesen más irányba ment, mint amerre a barátja lakik. Az édesanya szerint a barátja is azt mondta, hogy éjfél körül felhívta őt a lány azzal, hogy megy hozzá, de nem érkezett meg.

Fél egy körül visszament a kollégiumukhoz, de nem volt nála a kulcsa. Emiatt felhívta a diszkóban lévő barátnőjét. Az utolsó nyomok, melyek a lányhoz köthetők, a Nyitra folyóhoz vezettek hajnali fél három körül.

Arról, hogy Lily, ahogy a barátai nevezték, eltűnt, családja csak két nap elteltével értesült, ekkor szóltak nekik a barátnői. A rendőrség ezt követően több szálon is folytatott nyomozást, keresték Szlovákiában, de külföldön is.

Viktória Borloková rendőrségi szóvivő közölte, hogy a nyomozás során megvizsgáltak különböző DNS-mintákat gyanús személyeken, de nem akadtak a lány nyomára. Hasonlóképp ellenőriztek olyan holttesteket, akiket nem tudtak azonosítani, de egyik sem Ľudmiláé volt.

(Joj TV)