Hét gyanúsított került rács mögé az elmúlt évek egyik legnagyobb drogügyével kapcsolatban

2022. július 27. - 10:53 | Belföld

A Specializált Büntetőbíróság vizsgálati fogságba helyezett hét gyanúsítottat a Parketár-üggyel kapcsolatban. Összesen 16 személyt gyanúsítottak meg bűnszervezetben való tevékenységgel, amely 2016 óta foglalkozott kokain- és pervitinterjesztéssel.

Hét gyanúsított került rács mögé az elmúlt évek egyik legnagyobb drogügyével kapcsolatban
Fotó: TASR

Az ügyészség szerint további három gyanúsított került előzetes letartóztatásba kábítószer-terjesztés miatt. Egy újabb trió azt követően került rács mögé, hogy Ausztriában elfogták őket. A többiek vagy más bűncselekmény miatt vannak vizsgálati fogságban, vagy szabadon védekezhetnek.

A Parketár nevű rendőrségi akciót július 12-én hajtották végre, amely során Szlovákiában, Magyarországon és Ausztriában hajtottak végre razziákat. Szlovákiában készpénzt, valamint kábítószert (kokaint, pervitint, marihuánát) foglaltak le. A tudatmódosító szerek egy részét Ausztriából hozták be, az üzletelések nagy tételekben zajlottak.

Rajkán az elmúlt 25 év legnagyobb magyarországi fegyverarzenálját foglalták le egy szlovák állampolgárnál tartott házkutatás során. Összesen 59 különböző fegyvert, több mint 40 ezer lőszert és 5 kilogramm robbanóanyagot találtak.

Ľubomír Daňko, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) igazgatója szerint az akció során 12 házkutatást végeztek el Rajkán és Mosonmagyaróváron, valamint Ausztriában és Szlovákiában. A bűnszervezet Pozsony megye környékén és külföldön tevékenykedett, a tiltott szereket, főként pervitint és kokaint egy mexikói és egy román drogkartelltől szerezte be Bécsben.


TASR/para