A hét második felében hajnalonként fagyra kell számítani egyes területeken

2024. március 4. - 21:15 | Régió

A hét második felében hajnalonként fagyra kell számítani az ország egyes területein. A leghidegebbnek a csütörtök (március 7.) éjszaka ígérkezik – tájékoztatott a közösségi hálón a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

A hét második felében hajnalonként fagyra kell számítani egyes területeken
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Az SHMÚ tájékoztatása szerint Európa északi része, Norvágia felől csütörtök estétől hideg levegő áramlik dél és kelet felé .

„Már március 6-án hűvösebb levegő kezd áramlani a térségbe, március 7-ére ez az áramlás előreláthatólag tovább erősödik"

- közölték a meteorológusok.

1500 méteres tengerszint feletti magasságban, Bártfa (Bardejov) térségében fokozatosan mínusz öt, Ógyalla (Hurbanovo) térségében mínusz három Celsius-fok körüli értékek várhatók.

„Az évszakhoz képest nem lesz komolyabb lehűlés, pénteken éjszaka szinte mindenütt gyengülni fog a szél, reggelre nulla fok alá csökken a hőmérséklet"

- közölte az SHMÚ.

Péntek éjjel általában mínusz egy és 6 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet az ország délnyugati területein is. A völgyekben helyenként akár mínusz kilenc fok is lehet. Az SHMÚ csütörtökre és szombatra (március 9.) virradóra is fagyot jelez.

TASR

Címkék: fagyok