Hétfőn folytatódik az alsóhatári maffiaper tárgyalása

2021. október 24. - 20:43 | Régió

Október 25-én, hétfőn folytatódik a főmeghallgatás Dora Ferenc ügyével kapcsolatban, akit – társaival együtt – több gyilkossággal és más bűncselekmények elkövetésével is vádolnak. Két vádlottnak és egy szakértőnek kell tanúvallomást tennie.

Hétfőn folytatódik az alsóhatári maffiaper tárgyalása
Dora Ferenc alsóhatári polgármester a Specializált Büntetőbíróságon (Fotó: Paraméter)

Október első felében is lennie kellett volna egy meghallgatásnak, azt azonban elhalasztották, állítólag az egyik vádlott ügyvédjének munkaképtelensége miatt.

A folyamat során eddig több tucat tanú, szakértő és áldozat tett vallomást. Utoljára szeptemberben történt kihallgatás. Akkor a vádlottakat vizsgáló pszichológus szakértőt hallgatta meg a bíróság. Karol Kleinmann pszichológus, aki a négy vádlottról – Dora Ferencről, ifj. Dora Ferencről, Alföldi Lászlóról és Szamaránszky Rolandról – készített szakvéleményt, koronavírus-fertőzés következtében életét vesztette.

A Specializált Büntetőbíróságon tavaly július végétől folyik eljárás öt gyilkosság, egy megrendelt, de végre nem hajtott merénylet, gazdasági csalás, maffiatagság és drogbirtoklás ügyében a vádlottak ellen. Dora Ferenc alsóhatári (Galántai járás) polgármestert és fiát, valamint a szintén alsóhatári Alföldi Lászlót 2019 elején kapcsolták le, és azóta is vizsgálati fogságban vannak. Az ellenük felhozott vádakban nagy szerepet játszik két korábban már elítélt gyilkos vallomása, akik egykor a Sátor-féle maffia „kivégzőosztagának” tagjai voltak, most pedig jogerős börtönbüntetésüket töltik.

(aktuality.sk)