Hétfőn jön a rendkívüli parlamenti ülés a veszélyhelyzet meghosszabbításáról

2020. december 27. - 20:28 | Belföld

Rendkívüli parlamenti ülést hívott össze Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke, amelyen a veszélyhelyzet meghosszabbítását lehetővé tevő törvénymódosításról szavaznak majd.

Hétfőn jön a rendkívüli parlamenti ülés a veszélyhelyzet meghosszabbításáról
Fotó: TASR - illusztráció

A veszélyhelyzet a jelenlegi állás szerint december 29-én ér véget, és amennyiben ezt nem sikerül a parlamentnek meghosszabbítania, egyben a lockdownnak és a kijárási korlátozásnak is véget kellene érnie, és nem tarthatna a korábban tervezett január 10-i időpontig.

A módosításhoz 90 képviselői szavazat szükséges, több kormánypárti képviselő és miniszter azonban karanténban van. A veszélyhelyzetet további 40 nappal hosszabbítanák meg.

Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy rendkívül súlyos a járványhelyzet az országban, a kórházakban közel 2500 fertőzöttet kezelnek, ezért különösen fontos lenne, hogy december 29. után is érvényben maradjanak a szigorító intézkedések.

A parlament már december közepén szavazott a veszélyhelyzet meghosszabbítását lehetővé tevő törvénymódosításról, akkor azonban nem ment át.


(TASR)