Hétfőn reggel is korlátozásokkal közlekednek a vonatok a Budapest-Győr vonalon

2022. július 11. - 06:20 | Külföld

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon Biatorbágy és Herceghalom között a vasárnap hajnali baleset következtében kisiklott teherkocsik beemelése hétfő reggelig is eltart - közölte a Mávinform az MTI-vel vasárnap késő este.

Hétfőn reggel is korlátozásokkal közlekednek a vonatok a Budapest-Győr vonalon
Fotó: MTI

Hozzátették, azt követően a megsérült pályarész helyreállítását végzik el. Így a vonatok továbbra is a vasárnap bevezetett korlátozásokkal közlekedhetnek.

A tervek szerint Biatorbágy és Herceghalom között hétfőn dél körül egy vágányon sebességkorlátozással és még korlátozásokkal, de megindulhat a vonatközlekedés. A másik pálya helyreállítása és a forgalomnak való visszadása hétfőn az esti órákban várható - írták.

Korábban Biber Anett, a MÁV szóvivője sajtótájékoztatón ismertette, hogy a Biatorbágy felől Herceghalom irányába közlekedő tehervonat utolérte, majd nekiütközött az előtte haladó másik tehervonatnak. Az első tehervonat üres gabonaszállító kocsikat továbbított, az ütközés következtében hét kocsija siklott ki, amelyből három az oldalára borult. Az ebbe a szerelvénybe belefutó vonat kétezer tonnás volt .

Arról is beszélt, hogy a baleset idején jól működött a biztosítóberendezés a MÁV-csoport, a MÁV Zrt. felelősségét semmilyen tekintetben nem állapította meg a vizsgálat - jelentette ki.

A balesetben személyi sérülés nem történt, a kár - a jelenlegi becslések szerint - meghaladja a 100 millió forintot.

Biber Anett hozzátette: a baleset következtében az egyik vágány 40 centiméterrel, a másik 15 centiméterrel mozdult el eredeti helyéről. Megsérültek a betonaljak, ezek közül ötvenet cserélni kell, és a sínszálak cseréjére is szükség lesz.

A szóvivő elmondta, hogy az ütemterv szerint az egyik vágányt hétfőn visszaadhatják a vonatforgalomnak 40 kilométer/órás sebességkorlátozással.

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: