Hétfőtől ismét beléphetnek külföldiek Ukrajna területére

2020. szeptember 28. - 17:16 | Belföld

Ukrajna hétfőtől ismét beenged külföldieket a területére. A külföldről érkezőknek fel kell mutatniuk egy érvényes biztosítási szerződést, vagy egy igazolást arról, hogy biztosították magukat a COVID-19 betegség diagnosztikájával és gyógyításával járó költségekkel megegyező összegre. Erről a Szlovák Kül- és Európai Ügyek Minisztériuma tájékoztatott a weboldalán hétfőn.

Hétfőtől ismét beléphetnek külföldiek Ukrajna területére
Fotó: TASR

„A biztosításnak érvényesnek kell lennie az egész ukrajnai tartózkodás alatt. Olyan biztosítótársasággal kell szerződést kötni, amely képviselteti magát Ukrajna területén, illetve van itt partnerbiztosítója. További lehetőség valamely ukrán biztosítótársaságon keresztül kötött szerződés” – pontosított a külügyi tárca.

A szlovák-ukrán határt a következő átkelőkön keresztül lehet átlépni: Ubľa - Malyj Bereznyj, Vyšné Nemecké – Užhorod, Veľké Slemence – Mali Selmenci. Ez utóbbi reggel 8:00 és 20:00 között tart nyitva.

Ukrajna augusztus 29-en zárta le a határait a külföldiek előtt, néhány kivételtől eltekintve. Az országba csak a külföldi kamionsofőrök, mozdonyvezetők léphettek be, valamint azok a külföldiek, akik átutaztak az országon, és nem maradtak ott 24 óránál tovább.

TASR

Címkék: Ukrajna, koronavírus