Hétfőtől már csak két járás lesz bordó, gyarapodik a rózsaszín besorolásúak száma

2021. május 5. - 12:58 | Régió

Ezen a héten még tíz járás tartozott a bordó besorolásba, ahol napközben is érvényben volt a kijárási korlátozás – jövő héttől viszont már csak kettő ilyen lesz. Erről a kormány döntött a szerdai ülésén.

Hétfőtől már csak két járás lesz bordó, gyarapodik a rózsaszín besorolásúak száma
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Május 10-től már csak két járás tartozik majd a bordó besorolásba, mégpedig a Myjavai és a Vágbesztercei (Považská Bystrica). A bordó besorolású járásokban még napközben is érvényben van a kijárási korlátozás, a piros és rózsaszínűekben már csak 21 óra után.

A bordó járásokban számos dologhoz, így például munkába járáshoz is szükséges a hét napnál nem régebbi teszt. A piros és rózsaszín besorolású járásokban már csak 21 óra után van szükségünk tesztre, emellett ezekben a régiókban már találkozhatnak az emberek más háztartásban élőkkel is.

Bordóból piros fázisba lépnek át a következő járások: Trencsén, Ilava, Kysucké Nové Mesto, Turócszentmárton, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Poltár és Losonc. Ide tartozik majd többek közt a Nagyrőcei, a Nagyszombati és a Nagykürtösi járás is.

Jövő héttől rózsaszín besorolású lesz a legtöbb járás, ide lép át például Pozsony és Kassa, illetve a Rimaszombati és a Galántai járás is. Ebbe a besorolásba tartozik továbbá a Dunaszerdahelyi, a Komáromi, az Érsekújvári, a Kassa-vidéki, a Lévai, a Nagymihályi, a Nyitrai, a Rozsnyói, a Vágsellyei, a Szenci és a Tőketerebesi járás is.


DenníkN/para