Hétfőtől más világra ébredünk Pozsonyban és környékén. A megye bekeményít a vírus elleni harc terén 

2020. szeptember 12. - 20:21 | Régió

Pozsony megye hétfőtől szigorítja a koronavírus ellen meghozott intézkedéseket. 

Hétfőtől más világra ébredünk Pozsonyban és környékén. A megye bekeményít a vírus elleni harc terén 
Illusztráció

Ami a megye területén esedékes tömegrendezvényeket illeti, beltéren 50, kültéren pedig 100 fő a maximálisan megengedett. A korlátozás alól csak akkor mentesülhetünk, ha a rendezvény résztvevőinek mindegyike fel tud mutatni egy negatív eredményű COVID-19 tesztet, ami 12 óránál nem régebbi. Nem lehetséges éjjel 23 és reggel 6 óra között eseményt tartani, kivéve ha az nem lagzi. Tehát a bárok, éttermek, kocsmák csupán 23 óráig tarthatnak nyitva, az esküvő utáni ünnepségek megtarthatóak, viszont ezeken csupán 30 személy vehet részt.

Ezek a tiltások nem vonatkoznak az állami és önkormányzati szervek üléseire. Az uszodák és strandok 50 százalékkal csökkentett kapacitással kell, hogy működjenek. A szociális intézményekben tilos lesz a látogatás, de ez nem érvényes a papokra, akik az utolsó kenet feladására érkeznek az intézménybe.

Nem tanácsos olyan rendezvényt szervezni, amelyiknek a célközönsége az idősebb polgárok. Ajánlatos viszont az influenza elleni védőoltás igénylése.

Ezek a korlátozások, ajánlások egész Pozsonyra érvényesek, továbbá a Szenci, a Malackai és a Bazini járásra is, hétfőn reggel 6 órától. Az összes rendelkezés szlovák nyelven ITT tekinthető meg.

(TASR)