Hétfőtől megnyitják az óvodákat és az alapiskolák alsó tagozatát Szencen

2021. február 11. - 18:57 | Régió

Szenc városa hétfőn (február 15.) megnyitja az óvodákat és az alapiskolák alsó tagozatát. A város a regionális közegészségügyi hivatal ajánlásaira és a COVID-automatára hivatkozik, amely szerint a Szenci járás hétfőtől a második, piros fázisba tartozik.

Hétfőtől megnyitják az óvodákat és az alapiskolák alsó tagozatát Szencen
Cséfalvay Á. András illusztrációs felvétele

„Szenc városa az iskolák és oktatási intézmények fenntartójaként hétfőtől újraindítja az oktatást az alapiskolák és a művészeti alapiskola alsó tagozatán, valamint az összes hatásköre alá tartozó óvodában” – tájékoztatott az önkormányzat a közösségi oldalán.

Ugyanakkor folytatódik a távoktatás az alapiskolák felső tagozatán. A város arra figyelmeztetett, hogy a lakosoknak hétfőtől 14 napnál nem régebbi tesztre van szükségük, ha munkába indulnak. A járáshatár átlépése esetén a teszt nem lehet régebbi hét napnál.

A város szerdán (február 10.) arra is figyelmeztetett, hogy bár a járás a jobb, piros zónába került, a számok nem ennyire kedvezőek, mivel az elmúlt napokban több pozitív esetet is találtak. A pozitivitási arány hétvégén 1,45 százalékon volt, hétfőn (február 8.) 2,28-on, kedden (február 9.) pedig 1,62 százalékon.

„Egyértelmű, hogy a környező falvaknak köszönhetően jutottunk a piros fázisba, mert ezekben alacsonyabb a fertőzöttek száma”

– ismerte el a város. Ezért Dušan Badinský polgármester és Katarína Sowiňská, a Szenci Járási Hivatal elöljárója felvette a kapcsolatot a regionális közegészségügyi hivatallal, hogy megbeszéljék az iskolák és más intézmények működésének körülményeit.

TASR

Címkék: iskolanyitás, Szenc