Hétfőtől Pozsony megyében bezárnak az iskolák, csak az alsó tagozatosoknak marad a tantermi oktatás

2021. december 1. - 16:08 | Régió

A pozsonyi közegészségügyi hivatal a romló járványhelyzetre hivatkozva december 6-tól elrendelte a távoktatást minden alap- és középiskolában Pozsony megyében, a felső tagozattól felfelé. Az óvodák és az alsó tagozatok kivételt kaptak, vagyis ott még marad a jelenléti oktatás.   

Hétfőtől Pozsony megyében bezárnak az iskolák, csak az alsó tagozatosoknak marad a tantermi oktatás
Fotó: Cséfalvay Á. András

December 6-i hatállyal, vagyis jövő hét hétfőtől a pozsonyi regionális közegészségügyi hivatal elrendelte a távoktatást minden alapiskolában a felső tagozaton, illetve minden középiskolában. A rendelet egész Pozsony megyére vonatkozik, vagyis a Szenci, a Bazini és a Malackyi járásokban működő iskolák átállnak a távoktatásra. A rendelet nem érinti az óvodákat és az alapiskolák alsó tagozatát, vagyis negyedik osztályig továbbra is tantermi oktatást kapnak az iskolák.

A járvány súlyosbodására hívta fel a figyelmet szerdán délután Ján Mikas országos tiszti főorvos is. Közleményében az iskolák bezárása mellett érvelt, mivel a hivatal adatai szerint a legtöbb iskolát és osztályt már érinti a fertőzés.

"A gyerekek ugyan nem kerülnek kórházba, de komoly szerepet játszanak a járvány terjesztésében, közvetítik azt a családtagjaiknak, akik ezt tovább adhatják" - írta közleményében Mikas.

Szerinte a távoktatás bevezetése fontos eszköz a járvány elleni küzdelemben, habár érti, hogy az oktatási miniszter minél tovább nyitva szeretné tartani az iskolákat.

- lpj -