Hétfőtől regisztrálhatnak a harmadik oltásra az 55 év felettiek Szlovákiában

2021. október 21. - 16:45 | Belföld

Minden olyan 55 év felettinek ajánlott, aki nem esett át a covidon.

Hétfőtől regisztrálhatnak a harmadik oltásra az 55 év felettiek Szlovákiában
Illusztráció - Cséfalvay Á. András

Október 25-től, azaz jövő hét hétfőtől regisztrálhatnak a koronavírus elleni harmadik oltásra az 55 év feletti személyek, továbbá a 18 év feletti krónikus betegek, valamint azok is, akik magas fertőzésveszélynek vannak kitéve - közölte a Tvnoviny.sk.

Regisztrálni a korona.gov.sk vagy a vakcinacia.nczisk.sk oldalakon lehet majd.

Alena Koščálová infektológus szerint minden olyan 55 év felettinek ajánlott a harmadik oltás, aki nem esett át a koronavírus-fertőzésen eddig, és a második oltásától eltelt legalább félév, tehát azt április 25. előtt kapta meg. Hozzátette, nincs kontraindikáció olyan beoltottak számára, akiknél az eddigi oltások nem váltottak ki komolyabb mellékhatást. Koščálová szerint az eddigi tapasztalatok szerint a harmadik adag oltást a szervezet nagyon jól tolerálja.

A szakemberek közölték azt is, hogy amennyiben beoltják ennek a csoportnak a 80%-át, megnyitják a regisztráció lehetőségét mások számára is.

Koščálová megerősítette, hogy azoknak, akik átestek a covidon és megkapták már mindkét oltásukat, egyelőre nincs szükségük a harmadikra. Ugyanakkor ettől függetlenül is kérhetik azt.

Mostanáig 23 ezren regisztráltak a harmadik oltásra, és 6400-an kapták mág meg.

(Tvnoviny.sk)