Hétmillió euróra büntették a Facebookot

2021. február 17. - 16:32 | Tech

Az olasz versenyhatóság szerdai közleménye szerint hétmillió eurós  pénzbüntetésre ítélte a Facebookot a felhasználók adatainak felhasználásáról szóló elégtelen tájékoztatás miatt.

A Facebook nem tájékoztatta kellő mértékben az oldalára regisztrálókat adataik felhasználásának módjáról - tudatta az olasz versenyhatóság (AGCM) egy közleményben szerdán. A közösségi hálózat nem hajtotta végre az AGCM által 2018-ban bevezetett intézkedéseket - tették hozzá.

Az olasz versenyhatóság szerint a felhasználók az elégtelen információ miatt nem tudták megkülönböztetni, hogy mely adataikat használják fel célzott hirdetésekhez és melyeket ahhoz, hogy például könnyebben találjanak meg más felhasználókat.

A Facebook egy meg nem nevezett szóvivője a dpa német hírügynökségnek elmondta: azért nem hajtották végre a 2018-as intézkedéseket, mert jelenleg is folyamatban van egy ellenük benyújtott felülvizsgálati kérelem tárgyalása. A Facebook ezenkívül megváltoztatta a felhasználási feltételeit, hogy tisztázza, miként használják fel az adatokat - tette hozzá.


(MTI)

Címkék: Facebook, büntetés