A hétvégén buli volt Vörösmajorban

Vörösmajorban október közeledtével, szeptember utolsó napján tartották a falunapot. A hűvös időjárás ellenére nem volt gyér az érdeklődés a községi rendezvény iránt. 

A hétvégén buli volt Vörösmajorban
Fotók: a szerző

Volt itt minden, amit gyerek és felnőtt akarhat, hiszen lovagi bemutatótól kezdve, a gulyásfőző versenyen keresztül a különböző fellépéseken át mindenki megtalálta a számára érdekes programot. „Azért szervezzük évről évre ezt az akciót, mert szeretnénk jobban összehozni a falu népét, úgy a régi lakókat, mint az újakat. Azt tudni kell, hogy az utóbbi időben nagyon sok új lakosa lett a községnek, ez a rendezvény pedig kiváló alkalom arra, hogy ezek az emberek megismerkedjenek egymással” — magyarázta Marek Kúdela polgármester.

Jozef Golonka jégkorongozó, Marek Kúdela polgármester és Rigó Konrád kulturális államtitkár

A rendezvényen felléptek a helyi óvodások, valamint a Pisti Mandulas Bertok zenei duó is. Az érdeklődőket késő délutánig kisvonat vitte körbe a faluban, ami a gyerekek számára volt a legnagyobb élmény. Délután Jozef Golonka volt jégkorongozó és hokiedző történeteit hallgathatták a jelenlévők. Az egész nap folyamán mindenki kipróbálhatta a lovagi öltözékeket és az íjjal való lövést is.

(dor)