Hetvenegyen lettek rosszul a melegtől – 54 embert kórházba kellett szállítani

Az elmúlt három napban újra megnövekedett a rosszullétek száma. Hétfőn (augusztus 13.) összesen 71 olyan személyt kellett ellátniuk a mentősöknek, akik rosszul lettek a hőség miatt - informálta a TASR hírügynökséget Alena Krčová, az Országos Mentőszolgálat Operációs Központjának szóvivője.

Hetvenegyen lettek rosszul a melegtől – 54 embert kórházba kellett szállítani
-illusztráció- (Fotó: TASR/Dušan Hein)

"Legtöbbszor Zsolna megyében riasztották a mentőket, ahol 15 pácienst kellett ellátni, a legkevesebb hőséggel kapcsolatos riasztás Nagyszombat megyében, volt, itt 6 alkalommal hívtak segítséget. Eperjes megyében 11 személy, Pozsony megyében 9 személynek nyújtottak segítséget a mentősök. Problémát okozott a hőség még Besztercebánya és Trencsén megyében is, ahol 8 ember lett olyan rosszul, hogy mentőket kellett hívni, Nyitra megyében hét alkalommal történt meg mindez. A mentősök segítsége ellenére 54 személynek nem javult az egészségi állapota, őket kórházba kellett szállítani" - mondta Krčová.

Az egészségügyi szakemberek továbbra is arra figyelmeztetnek mindenkikt, hogy a nagy melegben inkább maradjanak hűs helyiségben, s elegendő vizet fogyasszanak. Legveszélyezetetettebbek a gyerekek és, az idős emberek és a krónikus betegségben szenvedők. Kis adagokban vegyük magunkhoz a folyadékot, sose várjuk meg azt, amikor már azt érezzük, nagyon szomjasak vagyunk.

Ha a megelőzés már sem segít, mindenképp ajánlatos hívni a 155-ös segélyhívót.

TASR/para