Hiába a felújított vasúti átjáró, semmi sem jelezte a vonat érkezését Alistálnál (videó)

2018. április 15. - 09:37 | Régió

Semmi sem figyelmeztetett az érkező személyvonatra a sorompóval és fényjelzővel felújított vasúti átjárónál Alistál közelében.

A biztonsági berendezésekkel felújított vasúti átjárót idén januárban helyezték üzembe a dunaszerdahelyi járásbeli Alistálon. Az átjárónál sorompó, illetve fény- és hangjelzés is figyelmezteti a sofőröket az érkező vonatra – szombaton azonban nem így történt.

Egy olvasónk készített arról felvételt, ahogy a személyvonat lassan átgurul az átjárónál, miközben sem a sorompók nem ereszkedtek le, sem a fény- és hangjelzés nem lépett működésbe.

Egyelőre nem tudni, hogy miért nem lépett működésbe a berendezés. A problémáról érdeklődtünk a Szlovák Állami Vasutaknál (ŽSR)is, választ azonban egyelőre nem kaptunk.

Egy héttel ezelőtt szintén probléma adódott az egyik vasúti átjárónál: akkor Dunaszerdahelyen, a Pódafai átjárónál maradt néma a berendezés. Martina Pavlíková, a ŽSR szóvivőjének tájékoztatása szerint akkor a jelzőrendszer érzékelője hibásodott meg, ami a vonat áthaladásakor automatikusan bekapcsolja a fényjelzést.

-para-