Hiába figyelmeztettek a rendőrök, rengeteg kihágást követtek el a sofőrök a Dunaszerdahelyi járásban is!

Két jogosítványt is bevontak, ráadásul egy bűncselekményt is lelepleztek néhány óra alatt a rendőrök Nagyszombat megyében.

Korábban mi is figyelmeztettük a sofőröket a közlekedésrendészet ellenőrzési akciójára, amelyet múlt héten csütörtökön tartottak Nagyszombat megyében. Annak ellenére, hogy tájékoztatták a nyilvánosságot az akcióról, rengeteg szabálysértést követtek el a sofőrök.

Csütörtökön déli 12 órától 16 óráig 70 járőr ügyelt a rendre Nagyszombat megye közútjain.

Az akció során összesen 176 kihágást észleltek.

A legtöbb esetben, 68 alkalommal gyorshajtás miatt büntették meg az autósokat, 16 sofőr telefonált vezetés közben, és ugyanennyien nem megfelelő műszaki állapotban lévő járművet vezettek.

14 esetben azért büntették meg a járművek utasait, mert nem használták a biztonsági övet, 11-en pedig nem kapcsolták be a kötelező nappali világítást.

Az észlelt kihágások közül 12 esetben figyelmeztetéssel megúszták a sofőrök, hét kihágási ügyet a közigazgatási hatóságnak adtak át, a további 157 esetben pedig a helyszínen megbírságolták a közúti közlekedés résztvevőit.

A csütörtöki rendőrségi akció során a rendőrök két jogosítványt vontak be Nagyszombat megye közútjain, lelepleztek egy bűncselekményt és őrizetbe vettek két elkövetőt.

A nagyszombat megyei rendőrkapitányság egyúttal felhívja a közlekedők figyelmét,

a közlekedésrendészet kedden a Dunaszerdahelyi járásban tart ellenőrzési akciót.

A megszokottnál több rendőrrel találkozhatunk a járás közútjain, akik elsősorban sebességet mérnek, ellenőrzik a közlekedési szabályok betartását, igyekeznek kiszúrni a telefonáló sofőröket, de odafigyelnek a kerékpárosok és a gyalogosok közlekedésére is – tájékoztatta a Paramétert Martina Kredatusová, Nagyszombat megye rendőrségi szóvivője.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, tartsák be az előírásokat, közlekedjenek biztonságosan, figyelembe véve az időjárási körülményeket. A kerékpárosokat és a gyalogosokat arra figyelmeztetik, hogy ne feledkezzenek meg a láthatósági elemek használatáról, hogy a sofőrök időben észleljék őket.


(parameter)