Hiába gyanúsítják több lopással is, szabadlábon az ekecsi Jednotát kifosztó vásárúti fazon

Más betöréssel is gyanúsítják, mégis szabadlábon védekezhet.

Hiába gyanúsítják több lopással is, szabadlábon az ekecsi Jednotát kifosztó vásárúti fazon

A minap számoltunk be arról, hogy vasárnapról hétfőre virradó éjszaka betörtek az ekecsi Jednotába, és elvittek mintegy 800 euró értékű cigit. A rendőrség másnap el is fogta a tettest, és információink szerint ebben közrejátszott az is, hogy röviddel a betörés előtt a rendőrök még Pozsonyeperjesen megállítottak egy Feliciát, melyben felfigyeltek olyan gyanús dolgokra, mint egy nagy táska, kesztyű és sapka. Ez bekerült a jelentésükbe, majd miután megtörtént a betörés, és megnézték a bolti kamera felvételeit, a betörő személyleírása megfelelt annak, ahogy azt feljegyezték az előző este őt igazoltató rendőrök. Így került őrizetbe V. Roman, egy 31 éves vásárúti fiatalember, aki beismerte a lopást. Hasonlóképp kihallgatta a rendőrség 21 éves sofőrjét, K. Tibort Nagymegyerről. Tehát, mint azt írtuk, a tagnap volt annyi esze, hogy miután feljegyezték az adatait a rendőrök, elment, és kirámolta az ekecsi Jednotát...

Csakhogy nem sokáig volt őrizetben, ugyanis szabadlábon védekezhet. Annak ellenére, hogy visszaeső. Mária Linkešová kerületi rendőrségi szóvivő ennek kapcsán csak annyit közölt, hogy a múltban már többször is elítélték. Úgy tudjuk, nemrégiben szabadult, miután testi sértésért kiszabott büntetését letöltötte.

"A rendőrség meggyanúsította őt egy családi házba történt június végi betöréssel is" - fejtette ki. Megbízható forrásból úgy értesültünk, hogy a férfi az állítólagos bűntársánál lakik egy társasházban, és a bűntársa ellen is eljárás van folyamatban egy kocsifeltörés ügyében. 

Mindemellett több betörési kísérlet és lopás is történt az elmúlt időszakban a környéken. Úgy tudjuk, a vásárúti templomba is megpróbáltak valakik bejutni, de ezzel kapcsolatban Linkešová azt közölte, hogy nem folyik eljárás. Az albári Jednotában viszont július végén ugyancsak betörő járt, és információink szerint ezzel az üggyel is kapcsolatba hozható V. Roman.

Aki, ugye, továbbra is szabadlábon van...

(SzT/-nok)