Hiába kapott 65 ezer szavazatot Lucia Ďuriš Nicholsonová, nem lesz parlamenti képviselő

2020. március 3. - 10:45 | Belföld

Annak ellenére, hogy az SaS képviselőjének, Lucia Ďuriš Nicholsonovának több mint 65 ezren szavaztak bizalmat, nem lesz képviselő a parlamentben, ehelyett visszatér Brüsszelbe, az Európai Parlamentbe.

Hiába kapott 65 ezer szavazatot Lucia Ďuriš Nicholsonová, nem lesz parlamenti képviselő
Fotók: TASR

„Érdeklődtem a parlament elnöki posztja iránt” – mondta, majd hozzátette, ezt a pozíciót valószínűleg a Sme rodina elnöke, Boris Kollár kapja majd meg. Nicholsonovához hasonlóan a pozsonyi megyeelnök, Juraj Droba sem lesz parlamenti képviselő.

Az SaS kedden délelőtt egy nem hivatalos találkozón bemutatta a párt frakciójának tagjait. Az SaS elnöke, Richard Sulík elmondta, a képviselők többségét több mint tíz éve ismeri. „Készen állunk stabil elemként működni” – mondta Sulík.

Az SaS frakciójának elnöke Anna Zemanová lesz, az alelnöke pedig Roman Foltýn. A párt egyúttal a PS/Spolu szavazóit is akarja képviselni, Trubanék ugyanis kevés híján ugyan, de nem jutottak a parlamentbe.

Sulík arról is beszélt, hogy bármilyen kombináció ellenére belépnek a kormányba, és nem fognak semmilyen játékot játszani. A párt Martin Klust jelöli a parlament alelnöki posztjára.


(DenníkN/para)