Hiába a petíció, már nem állnak meg a buszok a kultúrház mellett Dunaszerdahelyen

2020. március 3. - 22:41 | Régió

Közlekedésbiztonsági indokból került át a távolsági és a faluzós autóbuszok megállója a városi művelődési központtól a városi hivatal mellé Dunaszerdahelyen. Márciustól már csak a városi busz áll meg a kultúrháznál.

Hiába a petíció, már nem állnak meg a buszok a kultúrház mellett Dunaszerdahelyen
Az eddigi buszmegálló (Fotók: Paraméter)

Még november végén petíciót nyújtottak be a városi hivatalhoz annak kapcsán, hogy változtassanak ezen a döntésen. A november 21-én benyújtott dokumentumban az aláírók nemtetszésüknek adtak hangot a buszmegálló áthelyezése miatt, amiről csak az SAD járatainak sofőrjeitől szereztek tudomást.

A 42 buszozó aláírását tartalmazó petícióban azzal érveltek, hogy a kultúrház melletti buszmegállót rengetegen használják a környező iskolák diákjai, illetve akik a hivatalokban intézkednek (a járási hivatal a kultúrház mögött található), esetleg a közeli orvosi rendelőbe érkeztek. Ebből kifolyólag azt kérték, hogy legalább a leszállás lehetőségét hagyják meg.

A jövőben a városháza közelében állnak meg a távolsági és a faluzós buszok

Az említett buszmegállóban az buszpályaudvarról induló, falukba tartó vagy távolsági járatok álltak meg, ez a megálló került arrébb mintegy 400 méterrel. Hájos Zoltán a képviselő-testület legutóbbi ülésén azzal érvelt, hogy az áthelyezést legfőképp az SAD kezdeményezte, arra hivatkozva, hogy az eddigi helye meglehetősen bonyolult közlekedésbiztonsági szempontból. Közvetlenül a buszmegálló után ugyanis le lehet térni jobbra, a kultúrház mögé, de balra is, a Slákovič utcába, előtte ugyancsak letérősáv található a Szent István tér és a gimnázium felé, és onnan kifele is sokan jönnek. Ennél egy fokkal egyszerűbb a helyzet a városháza melletti nyolcemeletes panelház előtti megállóban, noha az szintén a Fő utcán van, és csúcsidőben csúnyán bedugul.

A képviselő-testület végül tudomásul vette a petíciót, egyebet viszont nem cselekedtek vele. A buszmegálló március 1-jétől átkerült, ugyanakkor a városba érkező járatok esetén, a kultúrházzal átellenben lévő oldalon, a Slovenská sporiteľňa épülete előtt továbbra is megállnak.

(SzT)